Necrolog Mihai VOLONTIR


      

            Uniunea Teatrală din Moldova este profund îndurerată de trecerea în nefiinţă a marelui artist Mihai VOLONTIR, personalitate marcantă și individualitate distinsă în cultura teatrală şi cinematografică naţională, şi exprimă sincere condoleanţe familiei, rudelor, prietenilor.

        Mihai VOLONTIR a avut o carieră artistică de excepţie,  care a căpătat pe parcursul anilor strălucirea unei adevărate perle a artei teatrale şi cinematografice nu doar din ţara noastră, ci şi a celei de peste hotare.  A făcut parte din galeria celor mai talentaţi actori de la noi, excelând în toate rolurile interpretate cu măiestrie şi talent.

       A fost unul din cei 278 de delegați ai primului Parlament al fostei R.S.S. Moldovenească, care au votat în unanimitate Declarația de Independență R. Moldova, la 27 august 1991. A fost membru al Uniunii Teatrale din Moldova, decorat cu „Ordinul Republicii”. A deținut titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Bălți și mun. Chișinău,  a  fost  Doctor Honoris Causa al AȘM. În anul 2000 a fost desemnat drept cel mai bun actor al secolului XX al cinematografiei moldovenești.

        Evoluarea de excepţie a maestrului Mihai Volontir a contribuit constant la promovarea şi afirmarea culturii naţionale, a artei teatrale şi cinematografice în lume. 

 Dumnezeu să-l odihnească în pace.

 Uniunea Teatrală din Moldova